‘Hoe Epredia in een turbulente tijd hun Servicecenter wist uit te breiden’

Epredia heeft een turbulente tijd achter de rug. Voor de overname door PHC was het team van Marga Gramberg een afdeling binnen de internationale organisatie ThermoFisher Scientific. Na de overname werd de afdeling een zelfstandige organisatie, Epredia. In feite startte Epredia als een volledig zelfstandig draaiende startup zonder eigen serviceafdelingen. Ondanks een hoge turnover rate wist Epredia met onder andere een focus op modernisering van de systemen groei te behalen. En hebben Marga en Jeroen – Head of Clients bij JP Gray - een sterke zakelijke relatie opgebouwd met eerlijkheid en transparantie als basis.

Epredia

Epredia is een internationale organisatie die wereldwijd actief is op het gebied van precisiediagnostiek van kanker die werkt aan het verbeteren van resultaten voor patiënten. Dit doen ze door baanbrekende technologieën toe te passen. Epredia ontwikkelt een breed scala aan oplossingen die de markt voor anatomische pathologie transformeren.

JP Gray

JP Gray is een recruitmentorganisatie met meer dan 15 jaar ervaring in het verbinden van Support & Staffing professionals aan de grootste marktleiders in de STEM-industrie. STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics.

Van afdeling naar organisatie

2,5 jaar geleden werd het servicecenter van Thermo Fisher overgenomen door PHC. Tot de overname viel het servicecenter onder de holding en maakte zij gebruik van HR, IT, het warehouse en de systemen. Na de overname besloot PHC de organisatie als zelfstandige onderneming verder te laten gaan, het begin van Epredia. Alles gaat op dat moment in een stroomversnelling. De organisatie is in feite een startup die op volle kracht draait, iets dat doorgaat terwijl het servicecenter uitbreidt.

Open en eerlijk als basis

Toen Marga startte bij ThermoFischer als manager van de serviceafdeling, had ze leiding over zeven anderen. Drie medewerkers waren tegelijkertijd met haar begonnen bij ThermoFischer, via JP Gray. Marga was om deze reden dus al bekend met JP Gray, maar had wel ideeën over hoe de twee partijen nog beter konden samenwerken.  

Marga nam hierover contact op met Jeroen Overwater, Head of Clients bij JP Gray, die direct in de auto stapte om haar face-to-face te spreken. In dat gesprek zijn duidelijk de verwachtingen van en naar elkaar besproken. Dit was de start van de fijne samenwerking die beide partijen tot op heden nog steeds onderhouden.

Sindsdien hebben ze door middel van deze open manier van communiceren een goede, professionele band opgebouwd. Dit heeft ertoe geleid dat JP Gray enorm kon bijdragen aan het opzetten van het hele service center. Tot op de dag van vandaag ondersteunt JP Gray Epredia bij het vinden van de juiste professionals.

‘’Echte kennis over de klant en constructieve feedback zijn belangrijk.’’

De ‘eagerness’ waarmee Jeroen en zijn team professionals vinden voor de openstaande functies springt er voor Marga uit. Wanneer ze JP Gray op de hoogte stelt dat het interne recruitmentteam van Epredia voor dezelfde vacature professionals zoekt, dan weet ze dat Jeroen en zijn team alle zeilen bijzetten. Vaak vinden ze dan ook als eerste de juiste kandidaat.

“Wat ook meehelpt is dat Jeroen de organisatie écht heeft leren kennen. Hij heeft bovengemiddelde kennis van de organisatie” aldus Marga. “Hij weet waar Epredia voor staat, wat Epredia als organisatie belangrijk vindt en wat wij belangrijk vinden in onze teams. Bij nieuwe vacatures weet Jeroen de juiste professional te vinden; de beste fit voor de functie én passend bij het team”.

Feedback is hierin de rode draad. Marga geeft altijd constructieve feedback terug aan Jeroen en zijn team, ook wanneer een kandidaat niet geschikt is. Dit vindt ze belangrijk omdat het belangrijke informatie is voor JP Gray. Datzelfde geldt ook andersom. Jeroen geeft Marga ook feedback, bijvoorbeeld wanneer een terugkoppeling over een sollicitant te lang op zich liet wachten.

Resultaten

Door de goede zakelijke relatie tussen Epredia en JP Gray hebben ze samen met succes het servicecenter kunnen opzetten. In totaal betreft dit 40 vacatures. Dit resultaat is behaald door de duidelijke verwachtingen van elkaar en de heldere visie van Marga over hoe haar team eruit moet zien. 

JP Gray heeft door hun jarenlange ervaring een sterk netwerk in meerdere voor Servicecenters relevante disciplines. Dit netwerk zorgt ervoor dat JP Gray met de hoge turnover snel de beste professionals voor het Servicecenter kan vinden.

 

‘’JP Gray voelt meer als een onderdeel van ons recruitment proces, dan een toevallige leverancier.’’

 

Jouw partner voor personeelsvraagstukken

De sterke basis van deze zakelijke relatie is gelegd door wederzijdse openheid en eerlijkheid. Maar ook de oprechte interesse vanuit JP Gray in Epredia als organisatie. Want als je als recruitmentorganisatie de organisatie van jouw klant écht kent, dan kun je de beste professionals verbinden.

Ben je op zoek naar professionals om jouw organisatie te versterken? Of sta je, net als Epredia, aan de start van een groot project waarbij je snel de juiste professionals nodig hebt?

Neem dan gelijk contact op met Jeroen Overwater en zijn team.

Neem contact op

Of je nu een professional bent op zoek naar een baan of een organisatie op zoek naar talent om je team te versterken, de specialisten van JP Gray staan voor je klaar.