De toekomst van werkgeluk

Tijden veranderen, de robots komen er aan. De wereld van werk veranderd, banen komen en banen gaan. Wat houdt jouw baan straks nog in, als er een machine naast je staat die alles lijkt te doen? Wat betekent het om werknemer te zijn en hoe vind je hier je werkgeluk in?

Tijden veranderen, de robots komen er aan. De wereld van werk veranderd, banen komen en banen gaan. Wat houdt jouw baan straks nog in, als er een machine naast je staat die alles lijkt te doen? Wat betekent het om werknemer te zijn en hoe vind je hier je werkgeluk in?

De werknemers van straks

De werknemers van straks zijn niet hetzelfde als nu. We hebben geleerd ons te specialiseren op een vakgebied, terwijl de toekomst ons vraagt om onze kennis te diversifiëren en in te zetten in meerdere industrieën. Dit gebeurt al op dit moment, denk aan de technische kennis die we tegenwoordig moeten hebben. Ieder beroep krijgt hier in zekere mate mee te maken. Het Griekse woord ‘Polymath’, betekent ‘iemand die geleerd heeft op meerdere vlakken’. Het lijkt erop dat we van meerdere markten thuis moeten zijn. Sterker nog, 75% van alle kinderen zullen beroepen beoefenen die we nu nog niet kennen. Maar hoe halen we werkgeluk uit iets waarvan we nu nog niets weten?

 

2 studies naar (werk)geluk

Het PERK-model
Er zijn meerdere studies gedaan naar werkgeluk, waar onder andere het PERK-model naar voren komt. PERK staat voor Purpose, Engagement, Resilience en Kindness.
Purpose: staat voor dat je iets doet waar je in gelooft
Engagement: gaat over plezier en autonomie in je werk
Resilience: focust op je veerkracht
Kindness: staat voor je contact met collega’s
Wat opvalt aan dit model, is dat er in elke pijler voor iedereen wel iets te vinden is wat ze kunnen toepassen in hun werk. En dat is ongeacht de werkomgeving of industrie. Over deze factoren ben je namelijk zelf de baas. En dat brengt ons naar de langste studie naar geluk.
De langste studie naar werkgeluk
Als mensen worden gevraagd naar hun levensdoel, dan is het antwoord met 80%: rijk worden. 50% beantwoordt dit met de wens om beroemd te zijn. Dit geldt vooral voor de jongere garde. Maar wat doet er echt toe in het leven en waar haal je het meeste geluk uit? De ‘Harvard Study about Adult Development’ is de langste studie over geluk in de geschiedenis. Gedurende 75 jaar werden 724 mannen gevolgd. Uit de studie bleek dat mensen het langst leefden en gelukkig waren als ze:
  • Hechte banden hadden met familie en vrienden
  • Zich inzetten voor de maatschappij

De belangrijkste lessen waren:

  • Werk gaat niet over zoveel mogelijk geld verdienen en zo hard mogelijk werken
  • Goede relaties houden ons gezonder en gelukkiger
  • Niet het aantal vrienden, maar de kwaliteit van vriendschap doet er het meest toe

 

Werkgeluk in de praktijk

We vergeten vaak hoe belangrijk bovenstaande lessen zijn. Het kost tijd en moeite om goede relaties op te bouwen en het is wellicht ook spannend om geheel autonoom te staan in hoe je met je werk omgaat. In de praktijk is het belangrijk om stil te staan bij deze dingen, maar ook om te reflecteren op hoe je in je vel zit op je werk. Passen jij en je collega’s goed bij elkaar? Hoe is je band met je collega’s? Om werkgeluk te vinden in de toekomst worden sociale contacten steeds essentiëler, ook virtueel. Om van elkaar te leren, elkaar te stimuleren, om samen te werken, en om simpelweg plezier te hebben.

 

JP Gray en je werkgeluk

JP Gray is gespecialiseerd in de werving en selectie van professionals op zowel vaste als interim basis. We willen je goed leren kennen, zodat we een baan voor je kunnen vinden die niet alleen past bij je capaciteiten, maar ook bij je persoonlijkheid en je situatie. Een stap in een andere branche kan heel interessant zijn, als je daar op je plek zit en dat draagt bij aan je werkplezier. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of bekijk onze actuele vacatures.
Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

 

 

 

 

Tips voor succesvolle virtuele sollicitatiegesprekken